THE TALL SHIPS RACES 2019

21.–24. juli 2019 blir Bergen for femte gang en av vertskapsbyene for The Tall Ships Races. Byen blir igjen fylt av de vakreste seilskuter som deltar i det årlige internasjonale seiltreningsarrangementet i regi av Sail Training International (STI). Arrangementet ble gjennomført for første gang i 1956, og Bergen var vertskap for første gang i 1993.

Et av hovedformålene med den ideelle organisasjonen er å bidra til å utvikle ungdommer mellom 15 til 25 år gjennom seiltrening uavhengig av nasjonalitet, kultur, religion, kjønn eller sosial bakgrunn. Forrige gang Bergen var vertskap for Tall Ships Races var i 2014. Bergen blir en av vertskapsbyene sammen med Ålborg, Fredrikstad og Århus. Kystkultur og sjøfartstradisjonene er en viktig del av Bergens identitet og Tall Ships Races bygger opp og forsterker Bergens posisjon som den fremste maritime byen i Norge.

BERGEN MATFESTIVAL 2019

Bergen Matfestival er Norges største lokalmatfestival og arrangeres på Koengen 30. august til 1. september 2019. Opplev ekte matglede, bli inspirert og nyt lokale og internasjonale smaker! - Møt regionens dyktige lokalmatprodusenter fra sjø og land - Noen av byens beste restauranter i restaurantteltet ”Matbyen Bergen” - Internasjonale Unesco gastronomibyer med deres lokale spesialiteter - Kurstelt hvor du blir inspirert og lærer mye om mat og spennende lokale råvarer - Barnas Matfestival med eget mattelt, matkurs, dyr og spennende aktiviteter.