THE TALL SHIPS RACES 2019

21.–24. juli 2019 blir Bergen for femte gang en av vertskapsbyene for The Tall Ships Races. Byen blir igjen fylt av de vakreste seilskuter som deltar i det årlige internasjonale seiltreningsarrangementet i regi av Sail Training International (STI). Arrangementet ble gjennomført for første gang i 1956, og Bergen var vertskap for første gang i 1993.

Et av hovedformålene med den ideelle organisasjonen er å bidra til å utvikle ungdommer mellom 15 til 25 år gjennom seiltrening uavhengig av nasjonalitet, kultur, religion, kjønn eller sosial bakgrunn. Forrige gang Bergen var vertskap for Tall Ships Races var i 2014. Bergen blir en av vertskapsbyene sammen med Ålborg, Fredrikstad og Århus. Kystkultur og sjøfartstradisjonene er en viktig del av Bergens identitet og Tall Ships Races bygger opp og forsterker Bergens posisjon som den fremste maritime byen i Norge.

BERGEN MATFESTIVAL 2017

Bergen Matfestival er Norges største lokalmatfestival og arrangeres på Koengen 1.-3. september 2017. Opplev ekte matglede, bli inspirert og nyt lokale og internasjonale smaker! - Møt regionens dyktige lokalmatprodusenter fra sjø og land - Noen av byens beste restauranter i restaurantteltet ”Matbyen Bergen” - Internasjonale Unesco gastronomibyer med deres lokale spesialiteter - Kurstelt hvor du blir inspirert og lærer mye om mat og spennende lokale råvarer - Barnas Matfestival med eget mattelt, matkurs, dyr og spennende aktiviteter.

Festivalen presenterer de fantastiske råvarene som vår rike region har å by på. Dyktige lokalmatprodusenter presenterer og selger sine spesialiteter fra både sjø og land. Du kan møte produsentene ansikt til ansikt, lære om maten, høre historiene bak og få innsikt i hvordan den lages. Du vil kunne nyte og kjøpe et bredt utvalg av lokale oster, kjøtt, sjømat, honning, grønnsaker, frukt, bær, bakervarer og andre spennene lokale produkter. Festivalen har også et stort restauranttelt ”Matbyen Bergen” der flere av byens beste restauranter serverer utsøkte retter laget med lokale råvarer. Her kan du sette deg ned, nyte de gode smakene, den sprudlende cideren og oppleve en herlig stemning og ekte matglede! Bergen er medlem av Unescos kreative nettverk for gastronomi, og på festivalen deltar flere av de andre byene med sin matkultur og sine spesialiteter. I 2016 deltok Dènia, Parma og Östersund på festivalen. Barnas Matfestival, der barn kan oppleve og delta på en rekke underholdende mataktiviteter, er også inkludert i festivalen. Her kan barna lære å lage sunne og gode retter, møte bonden og dyrene, hoppe i høyet og oppleve mye annet gøy! I tillegg finner du Bergen Ølfestival vegg i vegg med Bergen Matfestival, og billetten gir deg tilgang til begge festivaler.